Fler flygningar till Västerås?

Västerås flyplats kan få mer flygningar till London. Flygbolaget Ryan Air som specialiserat sig på billiga flygningar till London kan komma att lämna Skavsta flygplats utanför Nyköping. Det skulle kunna ge Västerås flygplats 280 000 fler resenärer per år.
Västerås flygplats VD Mats Åström vill gärna ta över trafiken. Han säger att flygplatsen har kapacitet för att ta emot ca 500 000 resenärer och näst år kommer man bara upp i ca 175 000, därför finns det möjlighet att ta emot fler. Skavsta flygplats har gått 30 miljoner kronor back på grund av Ryan Airs billiga flygningar och det är därför som kontraktet med dem kanske inte kommer att förnyas i februari. Men Mats Åström är inte orolig för att Västerås flygplats kommer att få samma problem. - Innan vi tar över flygningarna kommer vi göra nogranna beräkningar för att se till så det inte sker, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista