Kritikstorm mot VL:s områdeschef

Nu kommer kraftig kritik från länets kommuner mot VL:s områdeschef Börje Sandberg, som har tvingats ta en så kallad "time out" efter att ha beställt och själv attesterat sponsring och representation för 270 000 kronor.
Sandberg har låtit lokaltrafiken betala privata bussresor för en förening han är med i, och för ett privat bröllopssällskap - dessutom har han sponsrat sin egen golfklubb. Västmanlands lokaltrafik ägs gemensamt av landstinget och länets kommuner, och det är därifrån reaktionerna nu kommer. Bland andra Carola Gunnarsson, kommunalråd i Sala, tycker att Börje Sandberg visat prov på extremt dåligt omdöme. - Det är viktigt att alla som har uppdrag från medborgarna visar stort omdöme när man hanterar skattebetalarnas pengar, säger hon till P4 Västmanland. Också Hebys kommunalråd, Rolf Edlund är besviken, och säger att det är viktigt att veta vems pengar man hanterar. P4 Västmanland har också pratat med Skinnskattebergs kommunalråd Måna Mattsson och Kent Persson, kommunalråd i Norberg, och även de är kritiska till det inträffade, och menar att det här kommer att göra att förtroendet för VL naggas i kanten. Börje Sandberg själv vill inte kommentera kritiken mot honom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".