Eldsbodahuset i Hallstahammar redan fullt

I den omstridda Eldsbodaskolan i Hallstahammar har nu bland annat vuxenutbildningen flyttat in. Skolan är numera omgjord till ett allaktivitetshus
I Eldsbodaskolan huserar numera även invandrarbyrån, ungdomens hus, musikskolan och diverse ideella föreningar. För vuxenskolan uppstod inför terminstarten bekymmer med utrymmesbrist. - Det var många som ville in i huset. Vi fick ett antal platser som vi skulle fylla och det har vi gjort plus lite till. Det säger Eva Ekstedt Magnusson, ansvarig för kunskapscenter i Hallstahammar och Surahammar. - Så vi har fått lägga ambulanssjukvårdarutbildningen i Surahammar i stället, säger hon. Vuxenskolan drivs av Kantzowska gymnasieförbundet, som ägs gemensamt av kommunerna Hallstahammar och Surahammar. I Surahammar studerar under höstterminen cirka 100 vuxenstuderande på hel- och deltid, bland annat omvårdnadsutbildningarna. I Hallstahammar är det dubbelt så många. I Hallstahammar har alltså Eldsbodaskolan gjorts om till ett allaktivitetshus. Men det har varit många strider innan det har kommit hit. För snart två år sedan beslöt kommunen att flytta alla grundskoleelever från Eldsbodaskolan till andra skolor. Senare försökte man också sälja skolbyggnaden men det var ingen som ville köpa skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".