VL-chef säger upp sig med omedelbar verkan

Turbulensen inom Västmanlands Lokaltrafik fortsätter. Börje Sandberg, områdeschef i VL, sade idag upp sig, Sandberg slutar att arbeta med omedelbar verkan.
Bakgrunden till uppsägningen är att han har beställt och attesterat representation och sponsring på ett felaktigt sätt, bland annat har han sponsrat sin egen golfklubb och låtit Västmanlands Lokaltrafik betala privata bussresor. Efter att ha gått igenom bokföringen på VL har man nu hittat sammanlagt nästan en halv miljon kronor som gått till representation och sponsring och som Sandberg beställt och attesterat. VL säger idag att man nu ska se över sina rutiner vad det gäller den ekonomiska kontrollen i företaget och även reglerna för representation och sponsring. Beslutet att avgå fattades av Börje Sandberg själv tillsammans med VL:s vd Lars Mattsson. Anledningen till att han avgår är att förtroendet för honom både inom och utom företaget är för dåligt för att han ska kunna fortsätta enligt VD:n Lars Mattsson. Börje Sandberg får fem månadslöner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".