Speedway på Riddarvallen på söndag

Riddarvallen i Riddarhyttan, som invigdes år 1934, uppmärksammas på Kulturhusens Dag på söndag. Bland annat ska det köras ett par speedway-heat, för att visa hur det kunde gå till förr i tiden.
På söndag är det Kulturhusens dag över hela landet; ett arrangemang som Riksantikvarieämbetet ligger bakom. I Skinnskattebergs kommun har man valt att fira Riddarvallen i Riddarhyttan denna dag. Vallen invigdes år 1934, och här kördes till och med speedway i sportklubbens regi fram till i början av 1950-talet. På söndag blir det flera fotbollsmatcher, men också ett par speedway-heat för att visa hur det kunde gå till förr i tiden. - Det är två gamla maskiner som ska komma hit. Minst den ena av dem har varit med i speedway-svängen på Riddarvallen, säger Kurt Nilsson, kultur- och fritidschef i Skinnskattebergs kommun. Riddarvallen har valts ut till Kulturhusens Dag, eftersom den i stort sett ser likadan ut idag som när den byggdes i början av 1930-talet. - Den är vi stolta över att ha i kommunen!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".