Landstinget kritiseras för avtalsbrott

Westmannaturism riskerar att förlora miljoner på grund av landstingets usla ekonomi. Nu anklagar Norbergs kommun landstinget för avtalsbrott.
Landstingets beslut att minska bidragen till Westmannaturism strider mot det avtal som länets kommuner och landstinget har med den gemensamma turistorganisationen. Det tycker kommunledningen i Norberg. Nu begär man att Västmanlands kommunförbund ska granska landstingets agerande. - Det krävs två tredjedels majoritet för att avtalet ska kunna sägas upp, men här har landstinget agerat helt på egen hand, säger Norbergs kommunalråd Kent Persson. Persson anser att Westmannaturism nu har hittat sin form, och betyder mycket för kommunerna i länet. - Det är ett utmärkt organisation för en marknadsföring av länet. Jag ser Westmannaturism som ett av de viktigaste samarbetsorganen vi har i länet, säger Kent Persson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".