Nu ska Virsbo-borna undersökas

I november ska Virsbo-borna undersökas av etnologer. Det är Stockholms Universitet och Nordiska Muséet som skickar studenter till Virsbo för fältstudier.
Studenterna vill bland annat intervjua invånarna i Virsbo om ämnen som arbete och familjeliv, hem och fritid, samt migration och mångfald. - När vi kommer till Virsbo ska få tag i människor som lever där och då ska vi ha bokat intervjuer, säger Christan Richette på Nordiska Muséet. Så småningom kommer studenternas fältstudier att mynna ut i ett antal uppsatser, som det ska bli möjligt för de boende i Virsbo att läsa. - Jag hoppas att uppsatserna blir så pass läsvärda att Virsbo-borna vill ta del av dem. Finns det intresse så skickar vi naturligtvis ett par exemplar, säger Christian Richette. Det här är den andra undersökningen av Virsbo. Den första gjordes åren 1974-75. En orsak till att man valde just Virsbo är att det har flyttat dit så många från Finland, och man ville undersöka hur de upplevde flytten. Årets undersökning handlar om att se vad som har hänt på nästan 30 år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".