hallstahammar

Capio lägger ner i Hallsta

Den privata familjeläkarmottagningen Capio Cityklinken i Hallstahammar läggs ner. Verksamheten upphör på måndag bara knappt ett halvt år efter att vårdcentralen öppnade.

Orsaken är enligt ledningen på Capio närsjukvård att alltför få patienter har listat sig på mottagningen i Hallstahammar.

– Vi är jättebesvikna, säger Katarina Hagvåg, en av de anställda på Capio i Hallstahammar. Vi trodde att vi hade ett till ett och ett halvt år på oss att samla på oss listade patienter. Men så helt plötsligt ansåg företagsledningen att det var för få listade och beslutade att lägga ner verksamheten.

– Vad anser du om att företagsledningen fattat det här beslutet på så kort tid?

– Vi har alla här sagt upp oss från fasta tjänster för att vi trodde på det här. Det skulle vi ju inte gjort om vi visste att man bara chansade på något i fyra månader. Förhoppningsvis får jag ett nytt jobb, men det vet jag ju inte idag.

– Vad säger de patienter som listat sig hos er?

– De är också besvikna, jättebesvikna.

Men landstingsrådet Torsten Källberg tror att för de patienter som listat sig på Capio, så kommer nedläggningen inte innebära några större problem.

– Capio har ändå skött det här snyggt för patienternas del. De har redan tagit kontakt med landstingets vårdcentral i Hallstahammar och försäkrat sig om att de kan ta över patienterna. Visserligen måste patienterna lista om sig, överflyttningen sker inte automatiskt. Men om patienterna väljer att lista om sig på landstingets vårdcentral i Hallstahammar så är de välkomna dit, säger Torsten Källberg.

Jouko Kaijanen
jouko.kaijanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista