Hallstahammar

Capiochef: "Om man ser det i efterhand så är det fel beslut"

- Vi tyckte att det här var jättebra och vi såg fram emot och hade en jättedrivkraft till att få det här till något bra men vi fick inte chansen, säger Katarina Hagvåg, en av de anställda på Capio i Hallstahammar, till P4 Västmanland.

Detta efter beskedet om att Capio Citykliniken, Hallstahammars privata vårdcentral, stänger nu på måndag efter bara fyra månader.

Chefen på Capio närjsukvård, Per Nyman, beklagar stängningen.

Enligt Per Nyman fanns det inget alternativ:

-Vi har startat en väldigt trevlig vårdcentral, en av de bättre vi har med väldigt bra tillgänglighet, bra service och bemötande och vi har fått en ovanligt bra personalstab och vi har också fått uppskattning från de som har listat sig hos oss, men det är för få Hallstahammarbor som vill ha ett alternativ till det offentliga vårdcentralen och då kan vi inte driva den vidare, säger Per Nyman, till P4 Västmanland, och Per Nyman tillägger att Capio inte räknat med att går med vinst till en början:

- Vi har räknat med att det inte går ihop. När man startar en ny enhet så här så gör man med en förlust. Man satsar på det under ett-två år men vi hade räknat med betydligt högre siffror. Vi hade räknat med dubbelt så många listade så här dags, säger Per Nyman.

Var det då fel beslut av Capio att starta i Hallstahammar?

- Om man ser det i efterhand så är det fel beslut men utifrån de uppgifter som vi hade när vi startade så var vi helt övertygade om att det var rätt ställe att starta på. Vi fick information om att det fanns en väldigt stor önskan från Hallstahammarbor att ha ett alternativ till den offentliga vårdcentralen, säger Per Nyman.

Capio: "Vi beklagar"

Både personalen och patienterna är mycket besvikna efter beskedet om att Capio lämnar Hallstahammar. Och det kommenterar Per Nyman så här:

-Jag kan förstå personalen för de har kämpat enormt hårt men det förändrar inte verkligheten utan det är ju att det är för få Hallstahammarbor som vill ha ett alternativ, säger Per Nyman, affärsområdeschef för Capio Närsjukvård, till P4 Västmanland.

Jouko Kaijanen
jouko.kaijanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista