Hebyskolor kan räddas

Idag väntas besked om framtiden för skolorna i Huddunge och Enåker.

Den politiska majoriteten i Heby diskuterade frågan i helgen, och på kommunstyrelsen i eftermiddag väntas alltså besked.

Båda skolorna hotas av nedläggning, men de ekonomiska förutsättningarna ser nu bättre ut, och kanske kan en nedläggning kan undvikas.

- Visst jag kan ju se att det har blivit förbättring. Det börjar gå mot en nollbudget. Men vi har inget ekonomiskt läge att ta ett beslut att de får gå med minus. Och det var väl det vi klargjorde vid första beslutet. Att vi såg att det var svårt att få det att gå ihop, säger Carina Schön, socialdemokratisk kommynstyrelseordförande i Heby.

- När du nu säger att det ser bättre ut, betyder det att det finns större möjlighet att ni driver skolorna vidare tills föräldrarna kan ta över?

- Som det är nu så blir det ju en fristående skolgrupp som kommer att ta på sig det här i så fall. Det är så de jobbar, de väljs i så fall från kommunstyrelsen och får ta ansvar under höstterminen 2009, säger Carina Schön.

Monica Elfström
monica.elfström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista