Ny skräll när VSK bowling tog SM-guld

För andra året i rad har Västerås SK överraskat bowling-Sverige och tagit hem ännu ett SM-guld.

I helgen blev det klart att VSK har landets bästa fyrmannalag som bestod av Stefan Persson, Per Jansson, Tomas Karlsson och Mats Ahlgren.

–Det är stort att vi vann guldet, säger Mats Ahlgren.

Ifjol så skrällde divison 1-spelarna från VSK när de vann guldet i tremanna-SM. I år upprepade dom prestationen men den här gången handlade det om fyrmannalag.

–Vi hade hoppats på en framskjuten placering och självklart så är vi jättenöjda över guldet. Vi slår många elitserielag och visar att vi kan vara med där uppe, säger Mats Ahlgren.

Vad är din förklaring till att ni kan prestera de här skrällarna?

–Fjolårets guld i tremanna så slog vi ur underläge och ingen trodde riktigt på oss. Nu var det jämnheten. Många lag var med och slogs men hade en fjärdegubbe som inte fick till det och då räcker det inte. Det gäller att alla fyra spelar bra och det gjorde vi, säger Mats Ahlgren.

Fyrmanna-SM har upplägget att de pågått under hela våren där de 46 lagen spelar sin serier under olika helger. VSK gjorde sitt framträdande i början av maj då dom gick upp i ledningen och fick alltså vänta ända tills nu för att jubla.

- Vi följde allting på internet ruta för ruta. När det var klart började vi ringa och gratulera varandra och så firade vi med en pizza på söndagkvällen.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista