Han ska leda Västerås FK ur krisen

Västerås friidrottsklubb har under våren meddelat att föreningen har ekonomiska problem.

Så stora problem att den före detta ordförande Ulf Sjöström sa att klubben hotades av nedläggning.

Så långt gick det aldrig och nu ska klubben vända trenden med en ny styrelse.

–Ekonomin är ansträngd men läget är inte akut, säger klubbens nyvalde ordförande Lars Hammar.

När Västerås friidrottsklubb inte fick det stöd från kommunen de ansåg sig behöva så var utsikterna dystra. Men trots den tidigare styrelsens kalkyler på att klubbkassan kommer vara tömd om ett par år så är Lars Hammar positiv.

–Jag går ju inte in i det här för att kassan ska vara slut om två år utan min ambition är att vi ska ha stärkt kassan om två år, säger han.

Men att fortsätta trycka på kommunen för större ekonomiska bidrag det tror han inte är den rätta vägen för klubben att jobba.

 –Jag tror att vi ska släppa fokus mot kommunen ett tag. Jag ska inte säga att det är kört, men jag tror vi ska lägga energi och kraft på andra saker.

Framför allt vill Lars Hammar att klubben ska öka sitt affärsmässiga förhållande mot sina sponsorerna där han tror att friidrotten har en bra utgångspunkt.

–Inom näringslivet blir det ett mer och mer ökat fokus på välbefinnande hos personal och jag kan inte se någon som är mer lämpad att fömedla det träningsmetodiskt än vad friidrotten är.

Men som gammal sprinter så vill inte Lars Hammar bara arbeta med ekonomiska mål utan även sportsliga.

–Jag skulle gärna se att Västerås FK kan få fram ett antal svenska mästare igen. Att vi kan producera elitfriidrottare på seniorsidan, säger Lars Hammar.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista