Hallstahammar

22-åring har erkänt knivdåd

(Senast uppdaterat fredag kl 05:55)

En 22-årig man har erkänt att det var han som knivhögg en 20-årig kvinna vid tågstationen i Hallstahammar under torsdagen. Mannen högg kvinnan tre gånger i ryggen med en kökskniv. 22-åringen har inte kunnat ange något motiv till dådet.

Larmet kom vid 16-tiden om att en man knivskurit en kvinna på järnvägsstationen i Hallstahammar och att hon låg på ett av järnvägsspåren.

Ambulans körde kvinnan till Centrallasarettet i Västerås. Hon är allvarligt skadad, men inte livshotande, enligt polisen.

Polisen spärrade av området vid järnvägsstationen och all tågtrafik ställdes in. Efter omkring 20 minuter hittade en polishund vapnet som troligen använts. Det var en större kökskniv som låg i ett buskage.

Vittnen sa sig ha sett en man som sprungit ifrån platsen.

Vid 20.30-tiden på kvällen grep polisen en 22-årig man i hans bostad i Hallstahammar. Litet senare på kvällen erkände han dådet och han är nu anhållen, misstänkt för mordförsök.

Mannen har inte kunnat ge något motiv till dådet. Han ska förhöras igen under fredagen.

Den knivhuggna kvinnan har sagt att hon aldrig har träffat mannen tidigare, enligt polisen.

Cirka 20 poliser jobbade med fallet i det mest intensiva skedet, enligt Per Strömbäck, presstalesman vid polisen i Västmanland. Flera hundpatruller var också på plats.

Patrik Åström
patrik.astrom@sr.se

Elisabeth Adolfsson
elisabeth.adolfsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista