Hallstahammar

Kvinna höggs ned på tågstation

Uppdaterad 19:33
En ung kvinna höggs tre gånger i ryggen med en kökskniv. Överfallet skedde vid fyratiden på eftermiddagen på tågstationen i Hallstahammar.

Kvinnan föll i samband med överfallet ner på spåret. Polis och ambulans kallades till platsen och kvinnan är förd till sjukhus. Enligt Pär Strömbäck, pressansvarig på polisen i Västmanland, är kvinnans skador allvarliga men inte livshotande.

Gärningsmannen flydde från platsen och polisen hör nu vittnen om händelsen. Mannen ska enligt vittnesuppgifter vara mellan 20 och 30 år gammal, haft mörka kläder, en tröja med vitt tryck och varit något överviktig.

–Vi har inte hört kvinnan ännu men det hon sagt till oss är att hon aldrig sett mannen tidigare, säger Pär Strömbäck vid polisen.

Gärningsmannen är ännu inte gripen och polispatruller spanar efter mannen. Vapnet som användes vid brottet, en kökskniv, hittades av polishundar slängt i ett buskage cirka tjugo meter från brottplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista