Stort underskott för Folktandvården

Folktandvården i Västmanland ser i dagsläget ut att gå med ett underskott på drygt 900 000 kronor 2003. Men i bästa fall så blir det inte så.
En orsak till underskottet det är den stora vattenskada som stängde specialisttandvården på Västerås centrallasarett mellan februari och maj. Därmed blev det heller inga intäkter under den tiden. Men resultatet kan ändå bli plus minus noll i år beroende på att intäkterna brukar vara större under slutet på året, säger tandvårdsdirektör Jan Erik Andersson till P4 SR Västmanland. Anledningen är att folktandvården försöker lägga merparten av barn- och ungdomsvården som inte ger några intäkter i början av året och merparten av vuxentandvården som ger intäkter mot slutet av året. Prognosen med underskottet är från andra tertialet. Folktandvården finansieras med både anslag och intäkter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".