Sportchef Rohlin är nöjd med truppen

Med drygt tre månader kvar till VIK Hockeys premiär i allsvenskan hemma mot Leksand så är truppen i princip spikad. Nio spelare ser ut att lämna VIK och sex nya spelare är klara.

- Vi kommer vara lite mer oerfarna men väldigt unga och hungriga, säger VIK Hockeys sportchef Leif Rohlin om truppen.

- Vi kommer nog att vara bredare och inte lika extrema och sticka ut. Men å andra sidan så har inte VIK hadt såna spelare på många herrans år utan nu är vi tillbaka till att det är kollektivet som ska vinna matcherna, säger Leif Rohlin.

VIK Hockeys strategi i jakten på nya spelare har varit att hitta yngre förmågor som fått chansen i elitserien men inte riktigt fått fotfäste utan är revanschsugna och vill börja om.

- Jag känner mig tillfreds med de spelare jag fått hit och de tittar inte så mycket i lönekuvertet utan de vill bli bättre hockeyspelare och ser VIK som en språngbräda.

Efter konkursen så har VIK Hockey varje år tagit ett steg framåt. Frågan är om klubben även i år kan avancera ytterligare eller finns det en oro att det blir ett steg bakåt.

- Nej, vi har högt ställda mål på gruppen och vi vill ta nästa steg också så det finns inget annat att sikta på. Men sen gäller det att vi får ihop gruppen och det är det vi är mest oroliga för.

Vad kommer supportrarna får se för typ av VIK i år?

- Vi ska bli tightare i försvaret och sen vill vi stå för en fartfylld skridskostark hockey, säger Leif Rohlin.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".