Inställda kampanjer av respekt mot Anna Lindh

En av de organisationer som ställt in sin EMU-kampanj är Moderata Ungdomsförbundet i Västmanland. Man ställer in kampanjen av respekt för Anna Lindh och hennes familj, säger distriktsordföranden.
MUF:s distriktsordförande i Västmanland, Åsa Coenraads, säger till P4 Västmanland att man ställer in sin kampanj av respekt för Anna Lindh och hennes familj, och som en manifestation mot det som har hänt. Hon tycker inte att man ger efter för för våldet genom att avbryta kampanjen. Åsa Coenraads tror att det blir omöjligt att ställa in söndagens folkomröstning om EMU. Dådet kommer att få effekter på det svenska samhället och på politikerna, tror hon: - Återigen så hinner resten av världen i fatt oss. Det blir återigen allt mer tydligt att våldet kommer närmare oss. - Nu får vi byta synsätt, och ta ställning hur vi ska göra framöver. Vi är många oskyddade fritidspolitiker där ute. Det finns mycket galna människor på våra gator, tyvärr. Hon menar att överfallet också kommer att få konsekvenser bland annat vid politikerbesök i Västmanland, eftersom man måste ha en höjd säkerhet. Att vi varit för naiva i Sverige med vår syn på säkerheten för högt uppsatta politiker, tycker hon står klart. - Detta om något är väl ett bevis på det, säger Åsa Coenraads till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".