arboga

Valstugor nyttjas inte av partierna

De fyra valstugorna i Arboga används inte av de politiska partierna, trots att det är mitt i slutspurten av EU-parlamentetsvalet. Två av stugorna har istället hyrts ut till Bygdespelet som behövde två hus på grund av att en del av deras kulisser och rekvisita förstördes i en brand.

– Vi fick en förfrågan av Bygdespelets vänner om de fick låna ett par valstugor och då kontaktade jag alla partier och frågade hur de tänkt lägga upp valrörelsen och om de var intresserade av stugorna och det visade sig att ingen var det. Vi inom Socialdemokraterna har beslutat att vi gör en aktiv valrörelse utan valstugor, säger Liisa Petterson (S) och ordförande i kommunfullmäktige i Arboga.

– Stugorna har också ett annat syfte, nämligen att andra ska få låna dem till evenemang.

Dan Karlsson som representerar vänsterpartiet och är kandidat till EU-parlamentet, säger till P4 Västmanland att det inte hade varit möjligt att erbjuda alla partier en stuga i kommunal regi.

– Det är ju ett argument till att ingen ska ha, säger Dan Karlsson (V).

Michael Gawell
michael.gawell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".