Lena Hjelm-Wallén : "Fruktansvärt"

Lena Hjelm-Wallén, före detta utrikesminister och vice statsminister, anser att Anna Lindh har fått betala ett fruktansvärt högt pris för vårt öppna, svenska samhälle. Men hon vill ändå behålla "den svenska modellen".
- Det som har hänt är fruktansvärt. Det är det ju när en vän, kollega och medmänniska blir utsatt för något sådant här, säger Lena Hjelm-Wallén, som bor i Sala, till P4 Västmanland. - Men Anna Lindh är ju också en offentlig person. Då kommer ju tankar på hela situationen med en den samhällsmodell vi har i Sverige, där människorna är väldigt nära sina politiker. Så vill jag att det ska fortsätta vara! Hur man ska kunna behålla den öppna, svenska inställningen i det rådande läget är inte enkelt, menar hon: - Det kräver lite mer eftertanke än vad vi denna morgon orkar med, säger Lena Hjelm-Wallén till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".