Hyresgästföreningen opolitisk ?

Trots att Hyresgästföreningen enligt stadgarna ska vara partipolitiskt obunden så har nästan alla som sitter i förbundets ledning socialdemokratisk bakgrund. Det visar en granskning som Ekot har gjort.
Ekots granskning visar att många av dem som sitter i styrelsen för Hyresgästernas Riksförbund och många av ordförandena i de lokala hyresgästföreningarna är, eller har varit, aktiva socialdemokratiska politiker. Per-Inge Ahlbäck är hyresgästföreningens ordförande i Västmanland och ledamot i förbundstyrelsen men också aktiv socialdemokrat i kommunfullmäktige i Västerås. Per-Inge Ahlbäck säger till P4 Västmanland att han inte ser några problem med att vara politiskt aktiv socialdemokrat samtidigt som han även är ''bostadspolitiskt aktiv'' i hyresgäströrelsen. -Jag har inte valts till ordförande i Hyresgästförenigen för att jag är socialdemokrat och jag kan skilja på de här förtroendeuppdragen, säger Per-Inge Ahlbäck till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".