1 av 2
2 av 2
Ludvig Bernhardsson, vd för Karlsson Spools
sala

Karlsson Spools varslar på nytt

Verkstadsföretaget Karlsson Spools i Sala har varslat ytterligare en gång. Företaget är ett av de dominerande på världsmarknaden med sina produkter inom mobil hydralik. Men den ekonomiska krisen har slagit mycket hårdare än vd:n Ludvig Bernhardsson kunde föreställa sig.

– I oktober hade vi en ganska klar bild att det skulle bli en ordentlig nedgång i år. Då skattade vi den till 30 procent ungefär, då såg det inte så illa ut. Men sen har marknad för marknad och kund för kund sen dess rasat samman så det blev mycket mer, säger han.

Den kraftiga nedgången i ekonomin har lett till att företaget sedan oktober förra året varslat inte mindre än fyra gånger.

Personalstyrkan har minskats från cirka 95 till 25 och det har varit mycket tufft, säger Ludvig Bernhardsson:

– Det blir ju på en nivå som är oerhört jobbig att hantera. Man går in och säger upp människor som man har ansett vara nyckelkompetenser i bolaget till och med. Det är inte lätt naturligtvis.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Eva Kleppe
eva.kleppe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".