Samling i Fagersta efter mordet på Anna Lindh

Människor fortsätter att samlas till möten och manifestationer med anledning av mordet på Anna Lindh. Kockan tolv började ett möte i Brukskyrkan i Fagersta med mängder av levande ljus och finstämd orgelmusik.
Samlingen ägde rum på initiativ av Fagersta kommun och församlingen. Bara en handfull personer kom till Brukskyrkan den första timmen, men Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta, tycker ändå det är meningsfullt att ge människor tillfälle att mötas i den här situationen. - Vi känner att det finns ett stort behov hos människor överallt och även i Fagersta att på något sätt ha möjlighet att visa sin medkänsla, sin sorg och kanske också en slags protest mot det här som vi uppfattar som det meningslösa våldet, säger Stig Henriksson till P4 Västmanland. Kyrkoherde Henrik Rydberg tror att människor bearbetade det mesta av chocken över dådet igår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".