"Naturligt att samlas i en kritisk situation"

Det är en naturlig reaktion att vilja samlas och få stöd av andra i kritiska situationer, som till exempel nu efter mordet på Anna Lindh, enligt en sociolog på Mälardalens Högskola.
På många ställen runt om i landet och länet har lokaler öppnats för att människor ska kunna träffas och samtala efter mordet på Anna Lindh. Och det är en naturlig reaktion på vad som hänt, enligt Ane-Marit Moe, universitetsadjunkt i sociologi på Mälardalens Högskola i Västerås: - Jag tror att var och en känner att "Jag måste få träffa andra människor, för jag måste få det här stödet i att vi ändå är solidariska människor". Hon tror att det är viktigt att mördaren grips och ställs inför rätta, särskilt mot bakgrund av att Olof Palmes mördare aldrig greps. - Jag tror att det är oerhört viktigt för förtroendet för vårt svenska samhälle, säger Ane-Marit Moe till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".