Bättre kvalitet på Julborden

Restaurangerna i Västerås har blivit bättre på mathållningen vid julbord. Det menar miljö- och hälsoskyddsförvaltningen som varit ute och inspekterat ett 20-tal julbord i Västerås.
På varje julbord tar man sex olika prover på maten och Helen Norm miljö- och hälsoskyddsinpektör i Västerås säger att det kommit in både bra och dåliga prover. Det man tittar på är dels sjukdomsframkallande bakterier och bakterier som kommer av att maten hanterats dåligt. De maträtter som det kan finnas risk med att äta är ris ala malta, julskinka, rostbiff och sylta. - Men man ska inte var rädd för att gå ut och äta julbord, men man kan var lite försiktig och se till så att de varma maträtterna verkligen är varma till exempel, säger Helen Norm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista