Surahammar

Ombyggnation av dammen snabbas på

Arbetet med ombyggnationen av dammen i Surahammar måste nu skyndas på. Orsaken är det intensiva regnandet i länet under helgen.

Under helgen som gick kom det mellan 40 och 75 millimeter regn och SMHI gick ut med en klass 1-varning för översvämning i bland annat Västmanland.

Vattennivåerna är nu höga i de små vattendragen och det ställer till med problem vid ombyggnationen av dammen i Surahammar, säger Ulf Andersson som jobbar med vattenkraft för Mälarenergi.

– Det är så att vi har fått kalla in extrapersonal för att snabba på bygget för att hinna undan eftersom vi förväntar oss mer regn under midsommarhelgen och därefter. Förhoppningsvis ska vi bli färdiga efter helgen här, säger han.

Enligt planen skulle ombyggnationen av dammen i Surahammar pågå till början av augusti men på grund av det hårda vattenflödet måste arbetet nu alltså avslutas snabbare.

Tidigare idag hölls ett extramöte om ombyggnationen.

– Det är för att gå igenom och göra riskanalyser för att se vad som kan hända och vad som kan åtgärdas i förväg, säger Ulf Andersson på Mälarenergi.

Annika Nordin
annika.nordin@sr.se