Inga fler härbärgesplatser

Samtidigt som de hemlösa blir allt fler i Västerås har härbärgesplatserna blivit färre. Ett 20-tal härbärgesplatser har försvunnit sedan förra vintern.
Malmahemmet har stängt och den kristna frivilligorganisationen RIA kan inte hålla sitt härbärge öppet i vinter, kommunen ställer inte upp med de pengar som behövs. I vinter får ett 50-tal uteliggare dela på åtta härbärgesplatser. Men vänsterpartisten Mats Ericsson, ordförande i individ- och familjenämnden i Västerås, tycker inte att det behövs fler härbärgesplatser. Han säger till P4 Västmanland att man istället ska omvandla andra typer av boenden till så kallade inackorderingshem där de hemlösa kan stanna kvar efter frukost och motiveras till ett annat liv. Men när inackorderingshemmen ska öppna kan han inte svara på, inte heller var de hemlösa ska ta vägen fram till dess.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".