Landstingsråd: "Ingen ville ju vara med"

Nu bemöter landstingsrådet Glenn Andersson den kritik som landstingsstyrelsen fått för sitt sätt att nominera personer till den nya styrelsen för Bergslagssjukvården AB i Fagersta.
Av de fem personer som tagits fram till styrelsen bor ingen inom Bergslagssjukhusets upptagningsområde. Men enligt landstingsrådet Glenn Andersson beror det på att ingen av de ungefär tio personer inom upptagningsområdet som har tillfrågats har tackat ja. Glenn Andersson anser att kompetensen i den nya styrelsen är det viktigaste, samtidigt som han beklagar att ingen av de bergslagsbor som tillfrågats velat vara med. Den tveksamhet som många av de tillfrågade visat kan bottna i att man först vill se vilken typ av sjukvård som blir kvar vid Bergslagssjukhuset, efter de omfattande förändringar som sjukhuset nu skall genomgå. - Men vi har fått en styrelse med bred kompetens, och det är det viktigaste, säger Glenn Andersson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".