Hemlösa nu också i Kungsör

Efter att det under lång tid inte funnits några hemlösa i Kungsör, står nu sex personer med missbruksproblem utan bostad.
Bertil Nykvist, socialchef i Kungsör menar att förklaringen till att det nu finns hemlösa i Kungsör är att hyresvärdarna - även det kommunala bostadsbolaget - har blivit hårdare. Man använder en striktare tillämpning av hyreslagen, där den som är störande eller inte betalar hyran blir vräkt. Men Bertil Nykvist har förståelse för hyresvärdarnas agerande: - Ja, jag kan förstå hyresvärdens problem mycket väl, för är det ett pågående missbruk hos någon så är det inte så roligt kanske att bo granne med en sådan person, säger Bertil Nykvist. Vad man ska kunna göra åt situationen vet han inte; socialtjänsten har inga egna lägenheter till hemlösa. Dessutom vill hyresvärdarna inte hyra ut lägenheter till den här gruppen med så kallade "sociala kontrakt", där socialtjänsten står för hyran. - Det enda vi kan göra är att försöka motivera dem som har ett pågående missbruk; att erbjuda dem ett alternativ till den ovanan, säger Bertil Nykvist till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".