Mobilmaster byggs i Hallstahammar

I Hallstahammars kommun slutförs nu byggandet av masterna till tredje generationens mobiltelenät. En av de sista antennerna kommer att sättas upp på den gamla tegelskorstenen vid Kantzowska gymnasiet.
Det är bolaget 3GIS som bygger antennen på Kantzowska och innan årsskiftet ska arbetet med att uppföra femton master i kommunen vara slutfört. - Ja, vi kommer att vara klara i hela Sverige innan årsskiftet, möjligen kan någon försening uppstå på grund av oklarheter kring till exempel bygglov. Men i Hallstahammar ska vi vara klara. Det säger Lars Nordell på 3GIS till P4 Västmanland. Förutom 3GIS håller också konkurrenten Sunab, som ägs av Telia och Tele2, att bygga ett antal master runt om i Sverige och Hallstahammar. I Hallstahammar har det funnits motstånd mot uppförandet av master och antenner, framför allt med anledning av diskussionen kring strålningsrisken. Bland annat avslog kommunfullmäktige en motion om att inrätta strålningsfria zoner i kommunen. Men nu ser det ut som om tidsschemat trots allt motstånd ändå kommer att hålla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".