Ohållbar arbetssituation

Arbetssituationen på Migrationsverket i Västerås är ohållbar. Resurserna är otillräckliga och ny vädjar både migrationsverkets generaldirektör och personalen om mer pengar.
Redan för ett år sedan var personalen på migrationsverket i Västerås på gränsen att bli utbränd och då beslutade chefen Martin Helander att inte längre beordra personalen att arbeta övertid. Men nu är situationen ännu värre, säger Martin Helander till P4 Västmanland. På grund av den höga arbetsbelastingen har Migrationsverket i Västerås under hösten haft en extra anställd handläggare, men det har inte hjälpt så mycket eftersom antalet tillståndsärenden har samtidigt vuxit och väntetiden är nu mellan sex och åtta månader. Efter årskiftet får Migrationsverket i Västerås en fast handläggare till och under våren anställs även två extra handläggare, men Martin Helander säger att det inte räcker för att ge personalen en rimlig arbetssituation.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista