Fler lärare behövs i Köping

Större elevkullar nu i höst och nästkommande år gör att Ullvigymnasiet i Köping behöver sammanlagt tio lärartjänster till.
Men inga extrapengar har skjutits till och gymnasiet går med underskott, vilket man kommer att göra även nästa år, om man inte får pengar för elevökningen. Redan nu i höst är det fler elever på Ullvigymnasiet än man tidigare räknat med, och nästa år väntas elevantalet stiga ytterligare, sammanlagt rör det sig om en ökning med 150 elever om man lägger ihop siffrorna för i år och nästa år. Det motsvarar, enligt gymnasiechefen Torgny Martinsson, tio lärartjänster som skulle behövas på gymnasiet, men några extra pengar har gymnasiet inte fått. Redan i år betyder det här underskott, enligt en prognos på 1,7 miljoner, och underskott blir det även nästa år om inte mer pengar skjuts till i budgeten för 2004.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".