Gymnasieskola satsar för att hjälpa elever

Kantzowska gymnasiet satsar nu på att hjälpa de elever som inte har godkända betyg från grundskolan och därför är hänvisade till de individuella programmen på gymnasiet.
Antalet elever på individuella programmet blir allt fler i Hallstahammar och Surahammar. Kommunernas gemensama gymnasium, Kantzowska, har i år 45 elever på IV-programmet, vilket är mer än dubbelt så många som för bara två år sen. För att öka elevernas chans att komma in på något av gymnasiets sexton nationella program, gör nu gymnasiet en ny satsning på de samhälls- och naturvetenskapliga ämnena. Vi erbjuder dem att läsa in SO, så att de ska få större möjlighet att komma in på det program de helst vill gå. Det säger Becky Evenssen, studievägledare på kantzowska gymnasiet . Den här satsningen på just samhälls och naturämnen är ny för i år. Tidigare har man nöjt sej att försöka hjälpa eleverna i kärnämnena matte, svenska och engelska. Orsaken till att det blir fler elever från nian som saknar behörighet till gymnasiets nationella program vill inte Becky Evenssen spekulera i. Men kanske har grundskolan misslyckats, kanske har samhällets krav på niorna blivit högre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".