Biblioteket i Morgongåva får ny chans

Nu skall frågan om biblioteket i Morgongåvas framtid upp till förnyad prövning, först i kommunstyrelsen sedan i fullmäktige.
Kommunalrådet Rolf Edlund erkänner att han redan dagens efter beslutet i kommunstyrelsen att lägga ner blblioteket kände att det hade gått för fort. Det var på kommunchefen Bo Glaas besparingsförslag för biblioteken i Heby kommun som en stängning av biblioteket i Morgongåva fanns med. Något samråd med dom berörda hade inte skett och inte heller kultur och fritidsstyrelsen hade fått yttra sig trots att biblioteken sorterar under dom. Avsikten var inte heller att frågan skulle lyftas till kommunfullmäktige. Men efter en folkstorm i Morgongåva och inte minst då från skolan där läsning av sköntitteratur är en viktig del av svenskundervisningen, så har kommunalrådet Rolf Edlund beslutat att ännu en gång ta upp frågan om bibliotekets framtid i kommunstyrelsen och nu även i fullmäktige. Han påpekar dock att befolkningen i Morgongåva varit inbjudna till ett möte om centrumhuset och biblioteket men där endast tre personer kom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".