CSN lägger ned kontor - men inte i Västerås

Elva av Centrala Studiestödsnämndens 25 lokalkontor ska läggas ned, och drygt 140 anställda sägas upp - men besöksstället i Västerås ser ut att klara sig.
Centrala Studiestödsnämnden, CSN, måste spara 150 miljoner kronor fram till och med år 2005. Idag presenterades ett förslag på hur organisationen ska bantas, och sparpaketet innebär att elva av de 25 lokalkontoren läggs ned. CSN:s ledning vill dessutom spara in 40-45 heltidstjänster vid huvudkontoret i Sundsvall. Men det verkar som om avdelningen i Västerås klarar sig undan nedläggning. CSN i Västerås är ett så kallat besöksställe som hör till lokalkontoret i Eskilstuna, och Eskilstuna-kontoret är ett av de 14 kontor som blir kvar, enligt förslaget. - Vi är mycket nöjda med verksamheten vid besökstället i Västerås, och vi funderar faktiskt på att införa sådana besöksställen också på andra håll i landet, säger Magnus Forss, presschef på CSN till P4 Västmanland. Fyra av de kvarvarande kontoren - bland annat det i Eskilstuna - kommer att få ta ett särskilt ansvar för telefonservicen, och får därför ett tillskott på cirka 15 anställda vardera. ******* Dessa elva lokalkontor ska avvecklas, enligt förslaget: Östersund, Luleå, Malmö, Växjö, Borås, Halmstad, Jönköping, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad och Lidköping. Varsel tidigast mitten av oktober. Drygt 140 anställda berörs. Dessa 14 lokalkontor blir kvar: Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Kiruna, Linköping, Lund, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Visby och Örebro samt Falun och Gävle som får gemensam ledning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".