Hemmapremiär för unga Irsta i kväll

Irsta-Västerås Handboll har tappat många rutinerade spelare i år, och laget har ersatt dem med hungriga talanger. I kväll är det hemmapremiär i damernas elitserie.
Irsta-Västerås har de senaste säsongerna varit ett mittenlag i Elitserien i handboll. I år har ett flertal rutinerade spelare slutat, och istället har klubben föryngrat och flyttat upp en mängd juniorer i A-truppen. Therese Emnerud tillhör numera de mest rutinerade, trots sina 25 år. Efter en knäoperation har hon nyligen börjat träna och spela handboll igen. - Knät känns helt bra igen, och det kommer hålla hela säsongen, tror Emnerud. Therese Emnerud tycker att Elitserien ser jämnare ut på länge, mycket tack vare att många lag tappat rutinerade spelare. Tränaren Jan-Olof Brännström säger att Irsta-Västerås främst siktar på att hålla sig kvar i Elitserien. Förutom Emnerud så består stommen i det unga laget av målvakten Susanna Qvist och spelmotorn Jessica Enström. Irsta-Västerås vann premiäromgången i söndags mot G/T 76 med 25-21 och i kväll väntar match mot Göteborgslaget Kärra i Västeråshallen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".