Ny man anhållen för mordet på Anna Lindh

Den 35-årige man som suttit häktad, skäligen misstänkt för mordet på utrikesminister Anna Lindh har släppts. En annan man har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för mordet; det är den starkare graden av misstanke.
- Utredningen är nu inne i ett nytt skede, och vi kan därför nästan inte säga någonting, sade spaningsledaren, chefen för länskriminalen, Leif Jennekvist vid polisens presskonferens idag. Den nu anhållne mannen greps i förmiddags. Var vill utredarna inte berätta. Bevisningen mot den nye person som gripits för mordet anses vara starkare än vad den var mot 35-åringen när han häktades förra fredagen. - Misstankegraden har därmed satts till sannolika skäl, sade åklagare Agneta Blidberg. - Den nye gripne har ingått bland de fem misstänkta som polisen talat om, sade spaningsledare Leif Jennekvist på en av de sista frågorna på presskonferensen. Mannen finns i polisens register och en försvarare kommer att förordnas under onsdagen för den nye anhållne. Enligt Jennekvist är personen som gripits "inte helt olik" bilderna på den man som befann sig på NK vid tiden för mordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".