Färnabor i demonstration mot nedläggning av skola

- Vi vill ha Färna kvar, ekade det mellan husen i Färna i går kväll när hela byn hade mött upp för att demonstrera mot nedläggningen av skolan.
Efter samlingen uppe vid skolan marscherade runt 200 personer, vuxna och barn ner till Färna Bruks ladugård som numera är samlingslokal och butik. Där följde sedan en lång diskussion med en rad inbjudna politiker, bland dem representanter för barn och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen. På plats fanns också riksdagsman Sven Erik Österberg som bor ett stenkast från skolan. Han menade att skolan och förskolan är avgörande för om samhället skall ha någon dragningskraft på unga famljer men han förstod också problemet med ekonomin inom skolsektorn. Roland Winkel som är ordförande i barn och utbildningsnämnden konstaterade att hans nämnd gjort vad man kunnat men inte fått något gehör för mer pengar till barn och utbildningsverksamheten. - Nu blir det budgetfullmäktige i november som avgör Färna skolas framtid, sade han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".