Krav på Jan O Karlssons avgång

Biståndsministern och tillförordnade utrikesministern Jan O Karlssons senaste groda - "nu får det väl vara slut på alla bögfrågor" - har väckt nya krav på hans avgång. Bland annat från Fredrik Federley från Kungsör, ordförande i Centerns Ungdomsförbund.
I en skvallerspalt i biståndsorganisationen SIDA:s tidning OmVärlden berättas att Jan O Karlsson vid en presentation av biståndspropositionen tröttnade på alla frågor från en representant för Riksförbunder för Sexuellt Likaberättigande, RFSL: "Karlsson svarade artigt och engagerat, som det anstår en biståndsminister. Väl färdigpratad lutar sig ministern tillbaka och mumlar för sig själv att "nu får det väl vara slut på alla bögfrågor". Han måste ha glömt att han hade en mikrofon fäst på kavajslaget." Nu kommer krav på att Jan O Karlsson ska avgå, bland annat från flera riksdagsledmöter. En av dem som ifrågasätter ministerns lämplighet är Fredrik Federley från Kungsör, ordförande i Centerns Ungdomsförbund: - På utrikesministerposten krävs att du har en diplomatisk fingerfärdighet och att du inte förolämpar dina motparter. Vi har olika kulturer i världen och dem ska man respektera. - När han inte ens kan respektera människor i sitt eget land så fasar jag för vad som skulle kunna hända!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".