Upphandling av bangården i Kolbäck pågår

Banverket ska renovera bangården i Kolbäck. Just nu pågår upphandlingen. Enligt den ursprungliga beräkningen skulle det kosta 165 miljoner kronor, men den kalkylen kommer att spricka.
- Förmodligen blir det något dyrare, hur mycket kan jag inte säga eftersom upphandlingen pågår. Det säger Bo Falge, projektledare på banverkets för ombyggnaden i Kolbäck. Det som framför allt kostar pengar är broarna. Två broarna som ska bytas; järnvägsbron över Kolbäcksån och bron över länsvägen. Båda har stått sen 1940-talet . - Framför allt bron över Kolbäcksån håller bara fem-tio år till, och även den andra bron är i dåligt skick, säger Bo Falge. Efter ombyggnationen kommer de spår som blir kvar att tillåta att tågen kör något fortare än idag. Den hastihetsbegränsning som råder i dag är på 100 km/h. SJ har begärt att tågen ska kunna köra i 200 km/h, men det är inte realistiskt. Det blir troligen så att hastigheten kan höjas marginellt efter ombyggnationen. Någon gång i slutet av 2006 kan Kolbäcks nyrenoverade station vara klar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".