Tuffa tider väntar i Skinnskatteberg

Skinnskattebergs kommun går mot ett mycket stort ekonomiskt underskott i år. Nu väntar tuffa tider för kommunen och invånarna - åtta miljoner kronor måste sparas.
Enligt prognoserna fattas det nästan åtta miljoner kronor, och det är skolan och socialnämnden som är de verksamheter som visar sämst resultat. Nu måste alla kommunens förvaltningar se över sin verksamhet för att spara, enligt kommunalrådet Måna Mattsson. Däremot har hon svårt att precisera var och hur man ska kunna göra besparingar i de redan slimmade kommunala verksamheterna. - Det är klart att de finns saker som man kan göra. Det finns alltid saker man kan göra, men det kostar på, säger Måna Mattsson till P4 Västmanland. Att spara så mycket som åtta miljoner kronor kommer att kosta på för kommunen och dess invånare. - Om det fortsätter på det här viset, så blir det jobbigt för oss, säger Måna Mattsson. Samtidigt fortsätter kommunen utreda möjligheterna att investera i och bygga ett kulturhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".