ProAros: "Dagispersonalen ska få en ursäkt"

De anställda på förskolan i Dingtuna är glada över JO:s beslut att rikta allvarlig kritik mot arbetsgivaren, kommunala ProAros i Västerås. Men man tycker fortfarande att man inte har fått någon ordentlig ursäkt.
Styrelsen för kommunala ProAros i Västerås får allvarlig kritik från Justitieombudsmannen, JO. Orsaken är ett brev som man skickade till personalen på Dingtuna förskola för ett år sedan - i brevet fanns formuleringar som uppfattades som ett hot om uppsägning. Därigenom har ProAros kränkt de anställdas yttrandefrihet, skriver JO. På förskolan i Dingtuna är de anställda i dag glada för det här beskedet, trots att man fortfarande tycker att man inte har fått någon ordentlig ursäkt från sin arbetsgivare. - Om det krävs en ytterligare ursäkt, utöver det vi har gjort - en formell ursäkt - till dem, så ska jag lova att det utformas, säger personalchefen inom ProAros, Jan Andersson, till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".