Hjälp för vuxna dyslektiker

Många människor har stora problem i vardagen för att dom inte kan skriva och läsa. Många försöker också dölja sitt handikapp, trots att dyslexi som det heter, är ett ganska vanligt problem. I Sverige räknar man med att så många som en miljon männsikor har problem med att läsa och skriva.
Men det finns hjälp att få. ''Samverkansprojektet om läs- och skrivsvårigheter för vuxna i Västerås'' har både uppsökande verksamhet och kurser för vuxna dyslektiker. P-O Karlsson är en som just genomgått en sån kurs. För när han gick i skolan på 60-talet fick han ingen som helst hjälp med sina svårigheter att läsa och skriva. Nu skäms han inte längre för sitt handikapp och alla på hans arbetsplast vet om hans problem. Ulf Jönsson är en av eldsjälarna i projektet. Han har själv skriv och lässvårigheter och åker nu runt till företag i landet för att tala med företagsledningen, facket och de anställda. På så sätt försöker han hitta de som har dyslexi för att kunna hjälpa dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".