Bil-pool skrotar milersättning och tjänstebilar?

Nu finns ett förslag att införa gemensam bil-pool för Hallstahammars och Surahammars kommuner. Om det blir verklighet så kommer dagens system med milersättning och tjänstebilar att skrotas.
- Det är för att spara pengar; mycket av samarbetet handlar om det, säger Lars Lundin, utredare i Surahammars kommun till P4 Västmanland. - Det är meningen att ingen kommunanställd ska behöva använda sin egen bil i tjänsten, utan det ska finnas bilar att tillgå för tjänsteresor. Bil-pooler är det senaste förslaget i arbetet med att öka samarbetet mellan Hallstahamm och Surahammar. Sedan tidigare håller man också på att utreda en gemensam organisation för IT, ekonomiadministration och lönesystem. Kommunerna har fått statliga stödpengar för utredningsarbetet. Just bilpooler är ett förslag som förutsätter att de båda kommunerna samarbetar. Var och en är de troligen för små, men tillsammans går det bättre att få ekonomi i det hela. Lars Lundin tror att idén med en gemensam bil-pool kan bli verklighet inom ett halvår om politikerna nappar på den.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".