Bankrån i Kolsva

Tre män i 20-30 årsåldern som misstänks ha rånat Sparbanken i Kolsva idag på förmiddan har nu anhållits. Männen greps kort tid efter rånet i en vägspärr i Skinnskatteberg.
Vid 11-tiden i förmiddags kom två män, beväpnade med yxa, och avsågat hagelgevär in på Sparbankens kontor i Kolsva. Männen bar rånarluvor och mörka kläder. De tvingade till sig pengar, hur mycket vill polisen inte säga, och försvann sedan från platsen i en bil som kördes av en tredje man. Rånarna försvann sedan norrut. Men strax innan Skinnskatteberg väntade en polispatrull, och rånarna kunde gripas. Polisen hittade både vapen och pengar i bilen. Det är inte första gången Sparbanken i Kolsva rånas, senast i juni 1996 rånades banken av en man beväpnad med yxa. De tre männen som misstänks för rånet i förmiddags är kända av polisen sedan tidigare. De sitter nu anhållna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".