Arboga

Otjänligt vatten på Hällarnas camping

Hällarnas camping utanför Arboga har återigen drabbats av otjänligt vatten. För andra året i rad innehåller dricksvattnet så kallade koliforma bakterier som kan orsaka illamående. Lars-Gunnar Felldin är VA-chef i Arboga kommun.

-Ja det är tråkigt varje gång det händer, nu är det en gammal grävd brunn, så när det regnar är det inte så konstigt att det händer, det kan ju vara en bristfällig konstruktion i brunnsutformningen.

Men kunde ni inte ha löst det här problemet i och med att det här har hänt tidigare?

-Ja det kan man ju tycka, tyvärr så har det hänt flera år så det tyder ju på att det här inte är någon bra konstruktion.

Men hur löser ni problemet nu?

-Fritidsförvaltningen som ansvarar för vattnet har nu klorerat vattnet och kommer att pumpa ur och förhoppningsvis blir man av med de koliforma bakterier som dykt upp.

Men hur löser man på problemet på längre sikt?

-Nu har vi borrat en ny brunn i grundvattentäkten och vi har precis börjat provpumpa och har skickat iväg första omgången provsvar för att analysera vattnet ur alla aspekter för att se att brunnen är godkänd ur alla delar. Så vi är ganska nära en lösning där vi kan få en bättre bestående kvalitet på vattnet, säger Lars-Gunnar Felldin till SR Västmanland.

Vattnet kan drickas om det kokas, men Arboga kommun har nu ställt ut vatten vid brunnen till de boende i området.

Ingela Karlsson
ingela.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista