Hallstadebatt om dubbla löner

Kristdemokraterna i Hallstahammar anklagar socialdemokraterna och vänsterpartiet för att har fört både oppositionen och kommuninvånarna bakom ljuset, när man betalar kommunalrådet Tommy Persson dubbla löner.
Kristdemokraternas gruppledare Torsten Lindström menar att Tommy Persson både får betalt för sitt kommunalrådsuppdrag och sitt uppdrag som nämndordförande. Men något offentligt beslut om detta finns inte att finna, säger han till P4 Västmanland. Men socialdemokraternas kommunalråd Agneta Ivemyr tillbakavisar kritiken och hänvisar till ett beslut fattat av arbetsgivardelegationen i slutet av förra året. Den dubbla lönen debatterades på kommunfullmäktige igår. Fullmäktige klubbade även igenom det omfattande sparförslaget som socialdemokraterna och vänsterpartiet har lagt fram. Under tre år ska kommunen spara 50 miljoner kronor och 100 tjänster ska bort. Dessutom fattades beslut om att skynda på utredningen om man ska ha ett eller två kommunalrådstjänster i kommunen. Utredningen ska startas direkt efter nyår, istället för efter nästa val, som kommunstyrelsen hade föreslagit.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".