sala

Öppet möte om Sala Norra

I kväll kommer landstingsledningen att svara på allmänhetens frågor om privatiseringen av Sala Norra vårdcentral. Många Salabor är kritiska; på bara tre veckor skrevs ungefär 4 300 namn på protestlistorna.

En som kommer att gå på mötet är Siw Byman, patient på Sala Norra. Hon är en av dem som ligger bakom namninsamlingen.

Hon hoppas på raka svar från politikerna i kväll:

– En landstingspolitiker säger en sak, och sedan så delegerar han till en annan, som delegerar till en tredje, som delegerar till en fjärde, och sedan vet man ingenting. Ingen vet någonting!

Siw Byman hoppas nu att alla kritiska Salabor också ska våga ställa sina frågor på kvällens möte, men hon befarar att det inte blir så.

– Det värsta är att jag tror att det kommer att bli mycket folk där, men som vanligt så vågar inte folk öppna munnen när de sitter på ett sådant möte, utan de är tysta.

Siw Byman berättar för P4 Västmanland att hon brukar träffa människor på stan, och att de då kommer med alla frågor som de tycker att man "borde" eller "skulle" ha ställt.

– Varför inte öppna munnen då? Ställ upp, manar hon.

I kväll klockan 19 börjar det öppna mötet i Ekebyskolans aula.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".