Västerås

Polisen dyker efter mordvapen

Polisen har inga nya avgörande spår kring mordet på den 54 åriga kvinna som hittades i en trappuppgång i centrala Västerås för en dryg vecka sedan. Nu ska polisen dyka efter ett eventuellt mordvapen i Svartån, berättar informationschefen på polisen i Västmanland Börje Strömberg för P4 Västmanland.

- Vi måste göra allt för att klara upp det här mordet.

Börje Strömberg berättar vidare att ifall en mördare kanske har gjort sig av med ett mordvapen så finns kanske chansen att gärningsmannen har kastat det i Svartån.

På frågan var står polisen i dag vad gäller utredningsläget, svarar Strömberg att de fått in en rad vittnesmål vad som skedde på krogen Oliwer Twist, den krog som kvinnan besökte. Han tillägger dock att polisen fortfarande inte vet speciellt mycket vad som hände kvinnan mellan att hon lämnade krogen till att hon gick in i trappuppgången till sin arbetsplats en halvtimme senare. Den plats där hon hittades mördad.

Polisen väntar också på vissa svar från SKL, som ska komma om en vecka.

Terje Lund
terje.lund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".