Tror på sitt gamla lag.

Experten Tornberg tror på VIK

Om man ska lita på Hockeyallsvenskans tränare så är det inte många som tror att Västerås IK kommer upprepa fjolårets bedrift och ta sig direkt till kvalserien.

Men en som tror på VIK är lagets före detta tränare Johan Tornberg, som i år är tillbaka som expert i tv-rutan.

– Jag tycker att VIK Hockey ser mycket intressant ut och jag håller dem högt upp. Jag har ett sjok på sju lag som jag tror kommer slåss i toppen.

– Men jag har VIK med bland topp tre mycket tack vare de tidigare åren och den satsning som klubben gör med nyförvärv som rullar in, säger Johan Tornberg.

Tornberg som ifjol var huvudtränare i Västerås med Lars Ivarsson som assisterande valde att hoppa av mitt under säsongen efter att han blivit hotad. Den här säsongen är Tornberg tillbaka i Hockeyallsvenskan men då som expert i tv-rutan.

Och nu får han bedöma sitt gamla lag som han tränade så sent som ifjol.

– Det kommer bli intressant och det är viktigt för mig att i största möjliga mån kunna ha en distans till att jag har varit verksam i VIK i sju år, något som är viktigt för mig för att kunna kommentera VIK på ett bra sätt.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".