Många drabbade av ovädret

Det har inträffat många avåkningar och trafikolyckor på grund av ovädret idag. Ingen av olyckorna har medfört några allvarligare personskador, men har orsakat stopp och kilometerlånga köer, till exempel på E 18 mellan Enköping och Västerås, och mellan Västerås och Köping.
Ovädret har också gjort att abonnenter i Forshammar, Norberg, Kärrgruvan och Karbenning varit utan el idag. Men just nu är strömmen tillbaka. I Uppland är däremot cirka 7.000 abonnenter fortfarande utan el. Ovädret har också gjort att Posten i Sala ställt in all postutdelning på lantbrevbärarlinjen, men man räknar med att de som inte får sin post idag, ska få den imorgon istället. Också tågtrafiken har drabbats av problem på grund av snön, med flera inställda och försenade tåg. Framför allt har sträckan Uppsala - Sala - Västerås drabbats. Arlanda flygplats har nedsatt kapacitet på grund av nedisade start- och landningsbanor, med förseningar på upp till tre timmar, både för avgående och ankommande plan, som följd. Även flygtrafiken vid Västerås flygplats har drabbats av förseningar. Flyget från Köpenhamn mitt på dagen kunde inte landa i Västerås överhuvudtaget, utan fick landa i Örebro istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".